+31629523455 info@ronaldvink.nl

Biografie

Mijn naam is Ronald Vink, geboren 21 april 1976 in Harderwijk en woonachtig in De Rijp. Ik ben op 6-jarige leeftijd begonnen met tennis. Na de middelbare school en mijn opleiding tot Brood en Banketbakker en Administratief medewerker heb ik 9 jaar gewerkt als administratief medewerker in de assurantiën.  Ik ben getrouwd en heb een dochter en een zoon.

Tijdens mijn tenniscarrière heb ik veel geleerd van mijn trainer en coach Aad Zwaan en mijn mental coach Michel Jonker. Mijn specialiteit is mijn forehand. De eerste trainingsaccommodatie was in St. Pancras, sporthal De Oostwal. De Rijnkom te Renkum volgde al snel doordat de toenmalige bondscoach daar les gaf.

Om een sportcarrière op te bouwen moet je goed en vaak trainen, ik heb dan ook veel doorzettingsvermogen en ik ben positief ingesteld. Soms kan ik wel eens kwaad worden als het niet loopt zoals ik het bedacht had. Op 18-jarige leeftijd heb ik door botkanker een amputatie van het bovenbeen ondergaan. Het onderbeen is door middel van omkeerplastic aan mijn heup geplaatst.
Ik heb mijn droom behaald, een bronzen medaille op de Paralympische Spelen in Londen in 2012. Ik heb al vele titels op mijn naam staan, waaronder 5 Grand Slam titels in het dubbelspel. Een Grand Slam titel in het enkelspel zou een mooie toevoeging zijn aan mijn palmares!

Mijn lijfspreuk is: “ik ben niet gehandicapt, heb slechts een kleine beperking! En mijn motto:
“Alles er uithalen wat er in zit!”