+31629523455 info@ronaldvink.nl

Historie

8 september 2012 is voor mij de dag waarop mijn grootste sportieve droom is uitgekomen. Het winnen van de bronzen medaille in het heren enkelspel op de Paralympische Spelen in Londen. Di is een prachtige prestatie en een unieke beleving die ik nooit meer zal vergeten. Het grote Center Court dat volledig gevuld was met enthousiast publiek, de spanning de stomme, onnodige fouten, mijn dierbare familieleden op de tribune, de onbenutte matchpoints, de vele aanmoedigingen van de Britse supporters, het winnende punt, de ontlading en emotie na een rete spannende 3-setter en uiteindelijk het grote, gelukzalige gevoel. Het is me gelukt, ik heb het geflikt!

My road to London 2012
De weg naar Londen was voor mij lang en zeker niet gemakkelijk. De intensiteit en variëteit van de trainingen gingen omhoog, wekelijkse behandeling door de fysiotherapeut werd noodzakelijk. Tevens ben ik aan de slag gegaan met een sportpsycholoog en mental coach. Een nieuwe tennisrolstoel werd aangemeten. Dit alles met het oog op de Paralympische Spelen. In 2011 draaide ik een goed jaar met daarin de grote toernooizeges als hoogtepunten in het enkelspel: “ABN Amro Nederlands Kampioen, 3e op de wereldkampioenschappen”. In het dubbelspel veroverde ik mijn 4e Grand Slam titel op US-open. In 2012 kon ik deze lijn nog goed vasthouden en pakte weer de titel (zowel enkel als dubbel) op het ABN Amro toernooi en daarnaast ook nog de dubbeltitel op het Grand Slam Australian Open. Door oa. Deze resultaten heb ik een aantal weken op de nummer 1 positie van de wereldranking in de dubbel gestaan en nummer 3 in de singelranking!

Hoe is het allemaal begonnen
Ik was 6 jaar toen mijn moeder me voor de eerste keer op de tennisbaan in De Rijp ‘dropte’. Het duurde niet lang of ik was helemaal verslingerd aan het tennissen. Dit heb ik dan ook aren met veel plezier op C1 niveau gespeeld. Vele toernooien, competities, gewone wedstrijden, ik was niet meer weg te slaan van de tennisbaan. Tot mijn achttiende…, toen stond de tijd even stil.

Er word botkanker geconstateerd in mijn bovenbeen. Na vele chemokuren en het verwijderen van mijn kniegewricht, besloot ik in 2000 om een gedeelte van mijn bovenbeen te laten verwijderen en omkeerplastic te laten toepassen. Het onderbeen is nu 180 graden gedraaid aan mijn heup vastgezet waardoor de enkel nu fungeert als kniegewricht.

Tijdens mijn revalidatie in het revalidatiecentrum Heliomare ben ik in aanraking gekomen met het rolstoeltennis. Hiervoor bleek ik aanleg te hebben en ben ik lid geworden van Tennisvereniging St. Pancras, waar al meerdere rolstoeltennissers actief waren. Als snel speelde ik op landelijk niveau en werd ik door Aad Zwaan (bondscoach rolstoeltennis en zeer gewaardeerde coach/trainer) gevraagd om bij hem te komen trainen. Deze beslissing bracht mij geen windeieren, als nel ging ik naar de kleine internatioale toernooien.

Mijn 1e World Team Cup mocht ik spelen in 2002 en dat was een grote eer om voor Nederland uit te mogen komen Bij deze eerste keer is het niet gebleven, ik mag vol trots ieder jaar weer mee om voor ons landsbelang te mogen strijden!

World Team Cup
Vanaf mijn doorbraak in de Wold Team Cup ben ik de grotere internationale toernooien gaan spelen en de daarbij behorende Grand Slams. In 2006 resulteerde dit in het enkelspel in een 5e plaats op de wereld ranglijst. Paralympische Spelen Bejing 2008 In 2008 werd een droom werkelijkheid, ik had me gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Beijing. In zowel het dubbel- als enkelspel behaalde ik een 4e plaats, waar ik erg trots op ben. Bejing was een fantastische ervaring die ik niet snel zal vergeten!

2009 was voor mijn een teleurstellend jaar met heel vaak ‘net niet’ momenten. Doordat ik op veel momenten net te kort kwam had ik het besluit genomen dat het toch echt anders moest gaan lopen. Per 1 september 2009 ben ik dan ook gestopt met mijn werkzaamheden bij Turien en Co Assuradeuren, waar ik 9 jaar met veel plezier gewerkt heb. Ik richtte mij vanaf dat moment volledig (full time) op mijn tenniscarrière met als hoofddoel ‘Londen 2012’.

Het jaar 2010 heeft mij gelijk goede resultaten opgeleverd met onder andere het winnen van mijn 3e Grand Slam titel en 3e wereldtitel in mijn dubbelcarrière. In het enkelspel heb ik meerdere finales gespeeld, mijn eerste Super Serie titel gewonnen en de 4e positie op de wereldranglijst bereikt!